De website is in onderhoud. Kom je er niet uit stuur een whatsappje. Sorry voor het ongemak.

Podcast nr 10

Vanwege de 10e aflevering wou ik iets speciaal doen voor jullie! En daarom deel ik het meest gekookte gerecht van mijn vader.

Lees meer »

Podcast

Met heel veel trots, enthousiasme en vooral mooie herinneringen ben ik de podcast van Madelief gestart op 21 juli 2023. Wekelijks neem ik jullie mee met mijn bloemenverhalen. 

Lees meer »

Gepaste tekst?

Wat is een gepaste tekst voor het rouwlint of op de kaart? Bij rouwbloemen richt je de tekst aan de overledene. Een veelgemaakte fout is dat mensen sterkte op de kaart willen zetten. Ondanks dat de nabestaande achteraf meestal de teksten te lezen krijgen (ze krijgen de linten en de kaarten mee van de uitvaartondernemer) richt je de tekst en de bloemen aan de overledenen. Denk aan een persoonlijke tekst, een mooie herinnering of een korte afscheidszin voor aan jouw laatste bloemengroet.

Lees meer »

Foto's achteraf

Eigenlijk heel simpel... Na het bespreken van de bloemen heb jij een verwachting hoe het stuk gaat worden. En ik als bloemist probeer deze verwachting altijd te overtreffen met mijn creaties. Zodra ik de foto stuur zal je zien wat het is geworden. En ook al zijn mijn foto's gemaakt met een goede camera en van hele goede kwaliteit het is nooit zo indrukwekkend en realistisch als de bloemen in het echt te zien.

Lees meer »

Troost voor de nabestaanden

Op het moment dat een dierbaren overlijd. Wil de omgeving direct iets doen. We sturen bloemen en kaartjes om ons medeleven te tonen. En dat is begrijpelijk toch adviseer ik mijn klanten graag anders...

Lees meer »

Edelstenen verzorging

KRISTALLEN EN GESTEENTEN, HET REINIGEN EN OPLADENVeel mensen hebben prachtige stenen in huis. Ze zijn zo fijn om in huis te hebben maar niet alleen vanwege de prachtige kleuren en schitterende glinstering. Ook de energie kan je voelen van de stenen. Maar het is wel heel belangrijk om de stenen te reinigen zodat de energie blijft stromen. En niet alleen reinigen, de steen moet zich ook weer opladen zodat jij gebruik kan blijven maken van deze energie.

Lees meer »

Dromen

Toen ik eind juni hoorde dat mijn vader ongeneeslijk ziek was en we samen in het ziekenhuis zaten te wachten, ging er van alles door me heen. Waarom hij?, Waarom?, Wat staat hem allemaal te wachten?, Maar vooral: het leven is te kort om dingen te doen die je niet leuk vind! Dromen! Deze moet je najagen, want niemand beloofd je morgen

Lees meer »

Tips van Madelief

Gerbera's zet ik altijd op een draadje zo kan je de bloem een beetje buigen in het boeket. De gerbera vervuilt zijn water niet en doet het het beste alleen in de vaas op een klein laagje koud water. Dit omdat andere bloemen het water wel vervuilen, waardoor de steel van de gerbera verstopt raakt en de bloem snel gaat hangen. Door de gerbera op een draadje te zetten kan deze wel bij andere bloemen in een boeket. Het draad ondersteunt het smalste gedeelte van de steel net onder de bloemkop.

Lees meer »

FEEST! Madelief 5 jaar in Monster.

Hoe het 5 jaar geleden begon... En wat een start... 2 dagen na de opening van de winkel lag er een dik pak sneeuw. Teleurgesteld belde ik mijn vader op om te zeggen dat er niemand kwam naar mijn nieuwe winkel.

Lees meer »