De kersteditie de laatste podcast aflevering (nr 20) van het eerste seizoen. Half januari zijn we weer terug met het tweede seizoen van Madelief in je oor.
Kip met brie
Hoofdgerecht
Ingredienten:
150 gr Roombrie
4 Bosuitjes
2 dl Slagroom ongeklopt
1/2 el Groene peperkorrels
1 el Olie
4 Kipfilets
Peper & Zout
50 gr Margarine
1 Vleestomaat
Bereiding
Ala Ed ; Serveer het gerecht met stokbrood op dag één en op dag twee kook je pasta voor bij de overgebleven saus met kipreepjes.
1). Snij de korst van de brie en snij deze in stukjes.
2). Snij de bosuitjes in ringen
3). Steelpan op zacht vuur met slagroom, brie en peperkorrels ca. 10 min verwarmen en de brie laten smelten.
4). Met olie de bosuitjes zachtjes bakken en aan de saus toevoegen.
5). Maizena met koud water tot een papje roeren. En al roerende aan de saus toevoegen tot de gewenste dikte (licht gebonden).
6). Peper en zout over de kipfilet doen en deze in 2 of 3 stukken snijden.
7). Margarine in de koekenpan en verhitten. De kip bakken tot deze gaar is en goudbruin.
8). Tomaat klein snijden en eventueel ontvellen. En aan de briesaus toevoegen.
9). De kip in een mooie schaal leggen. En de brie saus eroverheen gieten.
10). Serveer met brood of pasta.
Luister hier naar de herinneringen aan dit heerlijke gerecht:
Video recept Kip met brie
Zalm bonbon
Voorgerecht
1). Huishoudfolie in een kleine kom / bakje plaatsen.
2). Met plakjes gerookte zalm de kom rondom bekleden.
3). Vullen met hollandse garnalen ( zie hieronder ingrediënten saus)
4). De bovenkant eventueel bekleden met zalm
5). De kom omdraaien op een bord en aankleden met een blaadje peterselie
6). Serveer met 2 sneetjes geroosterd brood.
Saus voor de Hollandse garnalen maak je zo:
Mayonaise
Paar druppels citroensap
Dille
Peterselie (optie)
Ketchup
Dille
Fijn gesneden uitje
Peper
Zout
Tip! Maak de saus apart van de garnalen en voeg steeds een beetje saus toe. Zo zorg je ervoor dat de garnalen smaak goed wordt behouden. De garnalen even droogmaken met keukenrol voordat je de saus eraan toevoegt.
Ster met zalm en roomkaas
Voorgerecht ala Richelle
1). Bladerdeeg uitsnijden met de vorm van een ster. 2 plakjes per opgemaakte ster.
2). Bij 1 van de 2 sterren de bovenkant insmeren met geklutst ei en bestrooien met sesamzaadjes
3). Bladerdeeg afbakken in de oven (kan ook al vooraf)
4). Gerookte zalm op de onderkant van de ster zonder sesamzaadjes leggen.
In de vorm van de ster.
5). De ster met de sesamzaadjes insmeren met roomkaas
6). Tussen de zalm en de roomkaas 2 sprietjes bieslook plaatsen.
Heb jij nou ook een recept gemaakt uit de podcast?! Zou ik het mega leuk vinden als je een foto stuurt en / of laat weten hoe het heeft gesmaakt.
Eet smakelijk!
Met liefs, Richelle
Reactie plaatsen
Reacties