Recept podcast 10

Vanwege de 10e aflevering wou ik iets speciaal doen voor jullie!
En daarom deel ik het meest gekookte gerecht van mijn vader Ed Mallee.

 

De Biefstuk met Cashewnoten van Ed Mallee 

Ingredienten:

1 stukje verse gember (ca. 1 vierkante cm)

450 gram biefstuk 

4 eetlepels maizena

12 cl water 

4 theelepels soyasaus

1 theelepel sesamolie

1 theelepel oestersaus 

1 theelepel Chinese chilisaus

8 bosuitjes, in stukjes van 2,5 cm

2 teentjes knoflook, fijngehakt 

90 gram ongezouten cashewnoten

Verse plakjes wortel en tijmblaadjes voor de garnering. 

 

Bereiding

Ala Ed ; Kook er zilvervlies rijst bij. En serveer met emping, kroepoek en rempejek pindakoeken.

 

1). Gember schillen en zeer fijnhakken; ter zijde zetten

2). Vet van het vlees afsnijden; weggooien. Vlees langs de draad in dunne plakjes van c.a. 5 cm snijden.

3). 1 eetlepel plantaardige olie in wok of grote koekepan over hoog vuur verhitten. De helft van het vlees toevoegen; roerbakken tot vlees bruin is, 3 tot 5 minuten. Vlees uit wok halen; ter zijde zetten. Herhalen met 1 eetlepel plantaardige olie en de rest van het vlees.

4). Maizena, water, soyasaus, sesamolie, oestersaus en chilisaus in kleine kom doen; goed mengen.

5). Resterende 2 eetlepels plantaardige olie in wok of grote koekepan over hoog vuur verhitten. Gember, uien, knoflook, en cashewnoten toevoegen; 1 minuut roerbakken. 
6). Maizenamengsel roeren; samen met vlees aan wok toevogen. Al roerende koken tot sausje kookt en de gewenste dikte heeft bereikt. Indoen gewenst garneren. 

 

Luister hier naar de herinneringen aan dit heerlijke gerecht:

 

Heb jij nou ook biefstuk met cashewnoten gemaakt? Zou ik het mega leuk vinden als je een foto stuurt en / of laat weten hoe het heeft gesmaakt. Eet smakelijk.

 

Met liefs, Richelle

 

Recept uit; Het complete stap voor stap basiskookboek uit 1994

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.