De website is in onderhoud. Kom je er niet uit stuur een whatsappje. Sorry voor het ongemak.

Troost voor de nabestaanden

Op het moment dat een dierbaren overlijd. Wil de omgeving direct iets doen. We sturen bloemen en kaartjes om ons medeleven te tonen. En dat is begrijpelijk toch adviseer ik mijn klanten graag anders...

 

De dagen rond de uitvaart leeft de familie in een soort roes er is zoveel wat geregeld moet worden. En ook al worden de bloemen / kaarten echt wel gewaardeerd, ik ben er van overtuigd dat het niet echt binnen komt. Het hart en het hoofd zit nu eenmaal vol met andere dingen. 

 

Wat ik vaak adviseer zeker als er een groter budget is voor bloemen, vaak is dit het geval met een vriendengroep. Maak een mooi stuk voor tijdens de uitvaart voor jullie vriend. En stuur vervolgens 2 weken na de uitvaart de nabestaanden een mooi boeket en na die 2 weken stuur je nog weer eens een lieve kaart. 

 

Het bloemetje wat wordt ontvangen 2 weken na de uitvaart komt echt binnen! Vaak begint dan het besef te komen, en is de leegte en het gemis aanwezig. En hoe mooi is het dan om een bloemetje te krijgen terwijl de wereld om je heen weer langzaam doordraait. Juist dan kan het zoveel troost bieden een mooi gebaar.

 

Stuur vooral ook af en toe een berichtje via je telefoon. Een simpele smiley of een hartje kan al genoeg zijn. Zo weten ze dat je aan hun denkt, zonder dat ze de verplichting voelen om hele verhalen te moeten terug sturen. Kom je een mooie quote tegen op internet stuur deze dan door. Het zijn de kleine dingen die het doen. 

 

Er is geen regel hoe je het moet doen. Maar ik weet wel dat ik al heel veel bedankjes heb mogen ontvangen door bovenstaande tip. Het belangrijkste is dat je doet wat goed voelt voor jou! Volg je hart dan maak je altijd de juiste keus. 

 

Met liefde en kracht, Richelle

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke Jenczmyk
8 maanden geleden

Zó verschrikkelijk waar! Het hoeft niet veel te zijn. Maar de weken erna komt het gemis en besef pas echt binnen. 💔